Olipas viikonloppu. Tykkäsin kamalasti. Ja nukahdin joka ilta aika heti.

Perjantaina ajelin länsirannikolle hyvää vauhtia YleX:n seurassa. Vieläkään en tajua, miks niin iso osa ohjelmistoa pitää olla puhelinkeskustelua kuuntelijoitten kanssa. Ainaki mun auto pitää motarilla (ja muillaki isommilla teillä) niin kovaa ääntä ettei puhelimessa juttelevan kuuntelijan puheesta saa mitään selvää. Tai ees välttis kuule mitään. Perillä sitte silitettiin pöytäliinoja, syötiin hyvät ruuat, viihdytettiin kummityttöä ja kummitytön serkkua, katettiin kahvipöytää, kiillotettiin hopeita ihan uudella kikalla ja naurettiin kakkujen leipomisen lomassa. Illalla iskä katto vielä teepöytään namppanamppa-pullat.

Lauantaina heräsin yllättäin tuntia ennen kellon soittoa, läksin juhlatamineissa pesettämään siitepölykeltaista autoa ja hakemaan kukkasia. Juhlapaikalla siirreltiin autoja paikasta toiseen, että vieraat varmasti mahtuu pihaan ja pistettiin ruuat pöytään. Ja syötiin. Söin lauantaipäivän aikana ihan hurjan paljon ja ihan hurjan hyvää. Salaatteja repiessä veikattiin G.n nimeä, osuttiin jopa vahingossa oikeeseenki ja keksittiin vielä loistavia vaihtoehtoja. Iltapäivällä vietettiin tosi kaunis ja ihana ja hyvin lämmin hetki kastemaljan äärellä ja liikututtiin kyyneliin asti. Kummittelu on nyt virallisesti aloitettu ja pyhästi luvattu hoitaa kunnialla. Kohotettujen kuohujen jälkeen istuttiin iltaan asti G vuorotellen jokasen sylissä. Oli kiva kuulla pitkin päivää "ai sä oot se kuuluisa ystävä!" :) Illalla iskä laitto taas huippuhyvät iltapalat (lohet, juustot, karjalanpiirakat ja mansikat) pöytään. Ei oo tarvinnu olla nälässä eikä huonoilla sapuskoilla näillä vapaapäivillä.

Sunnuntaiaamuna hopeasalama starttas jo puoli kuudelta kohti Vantaata. Ysiltä alotettiin ihan hurja ripariurakka. Joku kumma tehokkuusajattelu on ilmeisesti vaikuttanu mun kalenteriini. Samana päivänä tapasin kaikki kesän riparilaiset, niitten vanhemmat ja osan kummit + koko kesän komeen isosjoukon. Hui. Kasilta kotona iloitsin jääkaapista löytyneistä karjalanpiirakoista (luulin et siellä ois ollu vaan yks mut oliki kaks!) ja nukahdin heti ysin jälkeen. Hyvä päivä, reippaasti huonompi ruokavalio.