Loman vipaa viikkoa vietetään, ja paniikki loman (ja ehkä kesänki) loppumisesta alkaa käydä kimppuun. Tosin ei kesä voi vielä loppua, jos koulutukaa ei oo alkanu ja mulla on yks ripari vielä edessä. Mut kuitenki. Nyt tuntuu, että lomasta pitäs jotenki saada vielä hirmusesti irti, kun sitä on enää neljä kokonaista päivää jäljellä. Hui!

Tän viikon oon oleskellu Länsi-Suomessa vanhoissa kotimaisemissa. Oon leikkiny hurjan energisen kummitytön kanssa ja käyny kattelemassa Pitsiviikon turisteja kaupungilla. Oon myös tutustunu uusiin liikkeisiin, joita vanha kaupunki tuntuu olevan pullollaan. Miten niitä yhtäkkiä on tullu noin monta?! Kahvila, ravintola ja ekosisustuskauppa on testattu. Ja lauluyhtye Myyttiä oon kuullu sattumalta kahdesti. Ne laulo kivan tuttuja piisejä. Tuttuja jo yläasteajoilta. Ja vieläki ois ainaki osaan piiseistä menny alttostemma ihan heittämällä :)

Viime viikolla oltiin siskon kanssa mökillä remppaamassa. Tai oikeestaan maalaamassa. Saatiin mäntypuiset kaapinovet ja kermanvärinen takka vaihdettua harmaiksi, asennettua pari hyttysverkkoa oviaukkoihin ja suunniteltua penkinpäällisiä tupaan. Nyt meinaa iskeä vähän turha harmaus, ja sitä vastaan taistellaan pehmusteilla.

Ja sitä ennen oltiinki molempien siskojen kanssa fillaroimassa. Kovasti on Suomen maata nähty tän loman aikana. Porvoo oli mukava fillaripaikka. Etenki ku tulin sinne päivän perässä bussilla ja fillaroin yhteensä vaan joku alle 30 kilometriä. Mut tavotteena oliki viettää sellasta kulttuurilomaa polkemisen lisäksi. Hyvin tuli se tavote täytettyä. Ja sain samalla reisulla luettua myös Tuhat loistavaa aurinkoa -kirjan. Sitä suosittelen ihan ehdottomasti. Se on hyvä kirja se.

Huomenna tutustutaan Naantaliin. Ja varmaan myös Uuteenkaupunkiin pikniköimään Lyhtyjen yöhön. Toivottavasti ei saada vettä niskaan.